Vanwege drukte duurt het momenteel iets langer voordat uw pakket verzonden wordt. Onze excuses hiervoor. Vanwege drukte duurt het iets langer voordat uw pakket verzonden wordt. Zie ook de blog hieronder.

Nieuws

Het 17e eeuwse Fluytschip - leverbaar!

Het 17e eeuwse Fluytschip - leverbaar!

Vanaf deze week is het nieuwste model in de Kolderstok-serie leverbaar: het 17e eeuwse Fluytschip. Het heeft ons flink wat tijd gekost voordat we alles bij elkaar hadden, maar het model staat nu toegevoegd aan de lijst van Kolderstok schepen.
Het Fluytschip is gebouwd ca. 60 cm lang en 55 cm hoog en is in schaal 1 op 72 ontworpen. Het is op twee manieren vernieuwend:
  • de ornamenten op de spiegel zijn volledig 3D ontworpen en op een hoog-resolutie resin printer geprint. Hiermee wordt een zeer hoge nauwkeurigheid bereikt.
  • de bouwwijze komt sterk overeen met de wijze waarop het in de 17e eeuw gedaan werd. Op een basisframe van MDF worden eikenhouten spanten aangebracht, waarna vanaf de kiel naar boven de huidbeplanking aangebracht wordt. Deze huidbeplanking is van lindehout en is al in de juiste vorm gelaserd. Na het weghalen van de MDF basis blijft een volledig holle romp over die verder opgebouwd wordt.
Vanuit de doos kan ervoor gekozen worden het model als houthaler te maken of als walvisvaarder uit te rusten. Bij het model zijn (zelfmaak) zeilen inclusief, en er worden twee kleine bijboten als bouwpakket bijgeleverd.
De kenmerkende bolle achterzijde, de wijze van bouwen en het feit dat er veel aan dit model zelf gemaakt en aangepast kan worden maken dat het een moeilijkheidsgraad heeft van 4 op een schaal van 4.
Uiteraard kunnen de nodige accessoires mee besteld worden, zoals een verfset en beitsset.
In het pakket zit al een eikenhouten standaard. Een luxe uitvoering zoals bij de andere modellen komt later beschikbaar.
Bestellen kan via deze link:
Uiteraard zien we uw bestelling graag tegemoet!
Nederlands nl