Vanwege drukte duurt het momenteel iets langer voordat uw pakket verzonden wordt. Onze excuses hiervoor. Vanwege drukte duurt het iets langer voordat uw pakket verzonden wordt. Zie ook de blog hieronder.

Nieuws

Het 17e eeuwse Fluytschip - bijna leverbaar

Het 17e eeuwse Fluytschip - bijna leverbaar

Zo langzaam aan komen links en rechts alle onderdelen van het Fluytschip bij elkaar en was het alleen nog wachten op de doos om alles in te doen. Inmiddels is ook dit deel van het pakket zo goed als gereed. We hebben afgelopen maanden verschillende achtergronden van de doos besproken, teksten geschreven en weer weggegooid en foto's bekeken en vergeleken Uiteindelijk is er een nieuwe doos in de bekende Kolderstok-stijl klaar om in elkaar gevouwen te worden.

Ook hebben we alle kosten bij elkaar opgeteld en zijn we tot een prijs gekomen voor het nieuwe model:  € 369,- incl. btw voor de uitvoering met basisblokken en € 395,- incl. btw voor de uitvoering met authentieke blokken. Het model wat u daarvoor krijgt bestaat uit eiken spanten en stutten, op maat gesneden linden huidbeplanking, volledige masten en tuigage inclusief zeilen, twee bijboten en - geheel nieuw - 3D geprinte ornamenten.

Het pakket - met een moeilijkheidsgraad van vier op een schaal van vier - biedt de mogelijkheid een houthaler of een walvisvaarder te maken, waarbij er voor de spiegel 3 verschillende ornamenten in het pakket aanwezig zijn. Eén van deze ornamenten is de zwaan zoals die op de spiegel zat van het recent gevonden fluitschip in de Baltische zee. Tevens kunt u het vlaggenpakket laten aanpassen zodat er een vlag van eigen stad of familie gevoerd kan worden. In het pakket zit standaard de vlag van de gemeente Hoorn - de stad waar de fluit begin 17e eeuw haar eerste opkomst had.

Wanneer u wil inschrijven voor het pakket, stuurt u dan een e-mail aan kolderstok@gmail.com met uw adresgegevens. Vermeld u daar dan tevens bij of u de uitvoering met basisblokken of met authentieke blokken wenst. 

We verwachten tussen eind februari en half maart de eerste pakketten te kunnen gaan leveren.

 

Nederlands nl